Ripple (XRP) Boğa Piyasasına mı Giriyor?

ripple-boga-piyasasi

Ripple fiyatı, daha doğrusu XRP fiyatı 2019 senesi içerisinde 20 USD’yi bulacak şeklinde tahmin dile getirenlerin sayısında artış var. Kripto para piyasasındaki özellikle 2018 Kasım ortalarıyla başlayan değer kaybı yerini geçtiğimiz günlerde tekrar toparlamaya bırakırken, Ripple’ın 2019 yahut 2020’de beklentilerin üzerine çıkarak boğa piyasası trendinde seyredeceği ve hatta zamanla Bitcoin’i piyasa değeri anlamında da tahtından edebileceği fikri sıklıkla ifade edilir oldu.

Ripple’ın rölatif gücü bu tahminleri destekleyen payendelerden. Bitcoin’e göre daha yüksek düşüşler kaydediyor Ripple ve 2018’in başlarında ortaya çıkan bu trend hâlâ sürmekte. Öte yandan Ripple fiyatı Bitcoin bazında da yükselen bir kanal takip etmekte. Fiyat grafiği analizlerindeki en önemli trend olarak bunun altı çiziliyor. Ripple, çıkışını, son zamanlarda daha yükseklerde azalma kaydetmezken, kendi kanalındaki en düşük noktaya vardıktan sonra çıkışını gerçekleştirdi. Bütün bunlar büyük bir rölatif gücün habercisi olarak yorumlanıyor ve nihayetinde Bitcoin’i en büyük kripto para tahtından edeceği tezini de güçlendiriyor.

Ripple Boğa Piyasası

Tabii Ripple’ın varlık sebebini de boğa piyasası beklentisi bağlamında hatırlamak gerekiyor. Ripple Labs’in Ripple ağını kurarken amaçladığı, multi trilyoner sınır ötesi ödeme endüstrisinin teknolojilerini kullanmasıydı. xCurrent adlı protokolleri dünya çapında 100den fazla banka tarafından benimsenmiş durumda, üstelik Ripple Labs henüz 6 senedir piyasada.

Ripple şu ana dek Santander, Credit Agricole, Bank of America gibi dünyanın en büyük bankalarıyla anlaşmalara varmış durumda. Bankalar gün itibariyle Ripple protokolünü testlere tabi tutuyor olsa da görüş bankalar arası transfer ihtiyaçları için eninde sonunda bu ağı kullanacakları yönünde.

Tabii bu adaptasyon iştahının temel iki sebebi var; hız ve maliyet avantajı. Ripple ağının, protokolü sayesinde ulaştığı saniye başına işlem (tps) hızı Visa ile yarışır seviyelere ulaşmış durumda. Aynı zamanda sistem üzerinde iletilen transferlerin ücretleri de XRP tokenleriyle hallediliyor ve SWIFT ile kıyaslandığında aradaki maliyet farkı gözlerin faltaşı gibi açılmasına sebep oluyor. Yani modern dünyada alışılagelmiş bir sınır ötesi para transferinin hem aracılar hem de bankaların aktarım yapılan ülkedeki pratik ve yasal gereklilikleri karşılama zorunlulukları sebebiyle aldığı vakit ve para, Ripple ile tarihe karışıyor. Hedef pazar olarak dev finansal tüzel kişilikleri seçmek ve onlara ulaşmakta da başarılı olmak, Ripple’ın mütemadiyen ilerleyişini temin ederek boğa piyasasının sinyallerini artırıyor.

Bütün bunlar tabii ki Ripple yatırımcıları için harika bir haber gibi gözüküyor fakat yukarı yönlü fiyatlamalardan tüm Ripple meraklılarının kazanç sağlayabileceği düşüncesi hakim değil. Ripple (XRP) satın al emrini düşük seviyelerden vermiş olanlar – ki bu alıcılar mevcut seviyelerden yahut altından alım yapanlar addediliyor – ve volatiliteye dayanarak Ripple birikimlerini uzun vadeli elde tutabilecek olanlar bekleyişlerinin semeresini toplayacak gibi duruyorlar.

 

Bir cevap yazın